6 tips die je vandaag nog in de praktijk kan brengen! 📈

Inzicht in de cijfers is één ding. Inzicht in de cijfers op het juiste moment een tweede… Vind je het lastig om binnen jouw bedrijf op tijd inzicht in de financiële stand van zaken te hebben, lees dan vooral even deze tips 👇🏻

Tip 1: Neem je financiële team mee in het belang van het tijdig aanleveren van cijfers. Leg ze uit hoe belangrijk goed financieel inzicht is voor jouw bedrijfsvoering.

Tip 2: Maak en gebruik een gezamenlijke checklist die duidelijk laat zien wie wat wanneer doet. En wijs elkaar ook op de deadlines. Inzicht in de financiën is een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid!

Tip 3: Maak kenbaar onder je medewerkers dat de eerste dagen van de maand in het teken staan van de financiële afsluiting van de voorgaande maand. Zo heeft iedereen de juiste focus.

Tip 4: Er moet veel gebeuren, dat staat buiten kijf. Maar sommige zaken zijn belangrijker dan andere, dus stel prioriteiten met elkaar.

Tip 5: Stem dagelijks de stand van zaken af. Zo bespaar je tijd, maar blijft het onderwerp ‘cijfers’ ook top-of-mind.

Tip 6: Kijk terug op het verleden om het in de toekomst beter te doen. Dus beoordeel steeds kritisch wat er de afgelopen periode goed ging en wat beter kan.

Met deze 6 tips verbeter je, op een laagdrempelige manier, al snel het financiële inzicht van jouzelf en van al je medewerkers. En dat alleen al is winst!

Date
23 november 2021
Share
Waar kan ik je mee helpen?